El planeta júpiter amb webcam

Aquests dies el planeta Júpiter està en oposició, és a dir, és el millor moment per veure’l, ja que està oposat al Sol i es pot veure gairebé tota la nit. Durant l’oposició de l’any passat el vaig voler fer amb webcam però mai em va quedar gaire bé. Cal estar de sort i trobar una nit calmada, amb bon seeing, tenir el telescopi ben col·limat (que els elements de l’òptica estiguin ben alineats) i sobretot fer molts intents. Aquest any, hem tingut mal temps i només he pogut fer un sol intent, el dia 17 de gener, però ha quedat força bé. La imatge surt força petita perquè les webcams tenen un xip petit. Us deixo una de les imatges que vaig fer perquè podeu jutjar vosaltres mateixos. Fixeu-vos que es veu la taca roja i moltes altres estructures de núvols.

Deixa un comentari