Pluja d’estels del 24 de maig

Hola, no sé si us va arribar la informació, però pel 24 de maig a la matinada s’esperava una pluja d’estels nova, que mai abans s’havia vist. Eren les restes del cometa 209P/Linear, que havien de fer una pluja d’estels com les Persèides d’agost, o encara millor. Tothom esperava una activitat força important. De fet des d’aquí, no es veia el moment del màxim, ja que es produïa de dia, cap a les 7.30 T.U., es a dir, a les 9.30 h. local. Els millors llocs per veure-la eren els Estats Units, Mèxic i Canada, ja que durant el màxim era de nit. Des d’aquí el millor era mirar de matinada, just abans de la sortida de sol. Jo personalment, vaig fer-ho abans d’anar a dormir, des de les 22.30 h. fins les 23.40 h. local. Visualment en vaig veure dos de febles, i fotogràficament en vaig poder fer un de força brillant. M’ha sorprès el fet que molt poca gent la va poder veure o fotografiar, ja que pel que es veu la majoria dels meteors van ser molt febles, i no eren visibles, només es van poder detectar en llum infraroja. El meu meteor no va sortir al centre de la foto, sinó que es veu a la part de dalt a l’esquerra. Us poso dues imatges, la foto original, i una ampliació de la mateixa. Durant tota l’estona van anar passant núvols prims, que es veuen com unes taques taronges i arrodonides a la foto. No són gran cosa, però és l’únic que he aconseguit. La millor foto que he vist d’aquesta pluja d’estels està a l’APOD del dia 25 de maig, us la recomano.

Deixa un comentari