Fotos d’una enorme taca al Sol

Aquesta tardor hem tingut un bonic espectacle amb el Sol. Es va formar un grup de taques molt gran conegut com AR2192, que es va poder veure des del dia 17 fins el 30 d’octubre. Quan me’n vaig assabentar, estava encara en molt bona posició per veure-la i fotografiar-la. Així que ho vaig fer… El primer dia , com que no disposava de temps perquè el Sol estava a prop de la posta, ho vaig fer amb un teleobjectiu a 300 mm i un trípode. Encara que no es poden veure gaire detalls val la pena, encara que sigui per comparar-la amb les imatges de telescopi que vaig poder fer el dia 23 d’octubre. 

ATENCIÓ ÉS MOLT PERILLÓS MIRAR EL SOL DIRECTAMENT, SEMPRE CAL FER SERVIR FILTRES D’ALTA PROTECCIÓ, TANT PELS ULLS COM PELS APARELLS FOTOGRÀFICS!

La taca ja era molt gran i espectacular, de fet, en els meus 10 anys d’observació, mai havia vist res igual. Però això no és tot, al ser una taca tan activa, va tornar per segona vegada el més de novembre. Encara era molt gran i fotogènica. Es va poder veure del dia 13 al dia 26 de novembre. Tot i que era la taca AR2192, la van tornar a batejar com AR2209. Continuava sent molt gran i bonica i la vaig fotografiar el dia 19 de novembre amb teleobjectiu a 300 mm. 

Us deixo 4 imatges de la taca, fetes en dos dies d’octubre i un de novembre.

Canon 600D i teleobjectiu a 300 mm amb filtre milar.

Focus primari d’un newton diafragmat. Canon 600D i filtre milar.

Projecció per ocular d'un newton diafragmat. Canon 600D i filtre milar.

Canon 600D i teleobjectiu a 300 mm.

Deixa un comentari