Dues fotos del cel des de l’Observatori de Castelltallat

Fotos des de l’Observatori de Castelltallat cap a l’est els dia 20 de desembre de 2014 on es poden veure una bona colla de constel·lacions i estels sobre el Bages i el Vallès coberts amb la boira il·luminada des de sota pels llums, també veiem el Montseny i Collcerola al fons i Montserrat.

Començant per la de l’esquerra del campanar a dalt tenim part dels Bessons (Gem) on destaca a l’esquerra l’estel Pólux, a sota la constel·lació del Cranc amb el cúmul del Pessebre, més a la dreta Procyon a la constel·lació del Ca Menor. Finalment a la dreta del campanar i tenim Sirus del Ca Major.

A l’horitzó veiem la serralada del Montseny amb l’antena del Turó de l’Home

Cel des de Castelltallat - 20/12/2014 20:58 UT - Càmera Canon 300D mod., ISO400 - Objectiu 18-55 a 18, F3,5.- temps d'exposició 20 seg

A la foto de la dreta del campanar veiem a dalt la part de sota la constel·lació d’Orió amb les “tres Maries”, la Gran Nebulosa, Rigel, etc. A sota la constel·lació de la Llebre, a l’esquerra tocat al campanar Sirius i el Ca Major, sobre Montserrat la constel·lació de la Coloma (Col). Més a la dreta Eridà (Eri) i el Burí (Cae).

Orió des de Castelltallat - 20/12/2014 20:47 UT - Càmera Canon 300D mod., ISO400 - Objectiu 18-55 a 18, F3,5.- temps d'exposició 20 seg

Deixa un comentari