Fotos de l’eclipsi de Sol total a les Illes Feroe

El passat eclipsi del 20 de març de 2015 va ser parcial a Catalunya i gairebé a tot Europa. De fet, només es veia com a total des de les illes Feroe i des de les Svalbard. A les Feroe va fer mal temps, i molta gent no ho va poder veure. Nosaltres vam ser afortunats i el vàrem veure des del poble de Rituvík. Va estar plovent fins pocs minuts abans de l’eclipsi total, llavors es va obrir i vam poder veure el total i tota la segona meitat de l’eclipsi fins l’últim contacte. El problema, és que a l’estar plovent no vaig poder posar la càmera al trípode, i quan es va obrir el cel vaig fer fotos del total aguantant la càmera a pols. Com que l’objectiu era de 300 mm moltes fotos van quedar mogudes, però algunes s’han pogut aprofitar. Us deixo 4 fotos: la primera és de 1 minut abans del total, la segona és del total, la tercera és de l’anell de diamants, quan s’acabava l’eclipsi total, i la quarta és uns 5 minuts després del final de l’eclipsi total.

Aquesta imatge s'ha tractat per destacar la corona solar.

Deixa un comentari