Foto a un fenomen meteorològic poc freqüent‏

El passat dia 29 d’agost vaig sortir per fer fotos a la sortida de la Lluna plena.  El cas és que em va passar un fet curiós que m’ha fet gràcia, ja que no ho havia vist mai. Les fotos van sortir prou bé, però la sorpresa va ser que al cap de poc van apareixer uns estranys raigs de llum de color rosat o vermellós, com si fossin raigs solars, però en la direcció contrària. Ho vaig fotografiar sense saber que era, pensant que potser la Lluna i tenia alguna cosa a veure…

 
Doncs bé, m’he informat i ja sé que són:
 
S’anomenen ”raigs anticrepusculars” i són molt menys freqüents que els crepusculars. Es veu que els causa alguna cosa que s’interposa entre el sol i nosaltres,  la Lluna no té res a veure, tret de fer el fenomen encara més bonic. Normalment el que els causa és un núvol que tapa el Sol quan està entre 3 i 6º sota l’horitzó, ja sigui abans de sortir o després de pondres. Els raigs de llum es poden fer tan llargs que arriben a l’horitzó oposat, i tot i que són paral·lels, sembla que convergeixin en un punt a l’infinit. Són molt més febles que els raigs crepusculars, i em va costar de fotografiar-los sencers, per fer-ho vaig fer servir un objectiu a 10 mm. Es veu que els raigs anticrepusculars no són molt freqüents, pero es poden arribar a veure de tant en tant. El què és MOLT DIFÍCIL DE VEURE ÉS AQUEST FENOMEN DURANT UNA SORTIDA DE LLUNA PLENA, tal com passa a la foto.
 
Us deixo una foto dels raigs anticrepusculars, i una de la Lluna plena del mateix dia.
 
Objectiu a 10 mm i exposició de 1/60 segons a f/4,5 i ISO 400.

Objectiu a 10 mm i exposició de 1/60 segons a f/4,5 i ISO 400.

Objectiu a 300 mm, temps d'exposició 1/250 segons a f/5,6 i ISO 400.

Objectiu a 300 mm, temps d'exposició 1/250 segons a f/5,6 i ISO 400.

 

Deixa un comentari