La segona Lluna plena del mes…

La segona Lluna plena del mes es diu “blue Moon”, i vol dir Lluna blava o Lluna trista. Aquest no és un fenomen que es doni gaire sovint, i per tant, tot i que la Lluna presenta el mateix aspecte que qualsevol altre dia de Lluna plena, l’he volgut fotografiar. Aquest any tindrem dues “llunes blaves”, una el 31 de gener i una el 31 de març. La del 31 de gener és la que jo he fotografiat. Us la penjo aquí perquè us animeu a fer el mateix amb la del dia 31 de març. És una segona oportunitat pels qui no ho heu fet encara. Es tracta de fer la foto quan la Lluna està sortint per l’horitzó, ja que si la fem amb la Lluna gaire alta, el terra sempre surt cremat (menys durant els eclipsis totals de Lluna). Aquí teniu una foto feta amb un teleobjectiu de 300 mm amb Canon 6D. L’exposició ha sigut de 1/6 segons a f/9 i ISO 400. Feta utilitzant trípode per evitar que la foto surti moguda.

Aquest tipus de fotos són fàcils de fer, i són ideals per iniciar-se en aquest mon de la fotografia astronòmica. Serveix gairebé qualsevol càmera (recordeu que els mòbils no són càmeres i no us serviran), millor si la poseu en un trípode o recolzada en algun lloc.

Animeu-vos!

Deixa un comentari