La segona i última “blue Moon” d’aquest any i la Nebulosa de l’Esquimal.

Tal com us vaig dir fa un parell de mesos aquesta era la segona i última oportunitat per fotografiar la “blue Moon” (Lluna blava o trista en anglès) aquest any. Així que el passat 31 de març vaig muntar el telescopi newton (aprofitant que volia fer-li una posta a punt a l’equip) i vaig fer una una foto de la segona lluna plena del mes. Si volem veure o fotografiar la següent “blue Moon” ens haurem d’esperar fins el 31 d’octubre de l’any 2020. També vaig aprofitar per fer un experiment: fotografiar la diminuta Nebulosa de l’Esquimal ( NGC 2392 o C39) amb un filtre antipol·lució fent projecció per ocular de 15 mm. Aquí us deixo les dues fotos amb una petita descripció de com les he fet.

Ampliació d'una foto feta amb Canon 6D a focus primari d'un newton 200/1000 mm. ISO 400 i 1/3200 seg d'exposició. Sense cable disparador, premen el botó amb el dit.

 

Suma de 25 imatges de 6 segons cadascuna. Canon 6D i telescopi newton de 200 mm. Fetes a ISO 51.000 amb filtre antipol·lució i per projecció ocular amb ocular de 15 mm. El vent i el gran augment feien molt difícil aconseguir fotos poc mogudes. La nebulosa només té 48" de diàmetre.

Deixa un comentari