En comptes d’eclipsi de Lluna, Halo amb la Lluna…

La passada matinada del 21 de gener, s’ha pogut veure un eclipsi de Lluna total des de Catalunya. Manresa i rodalies, s’han vist molt afectades per la boira, i molts de nosaltres no hem pogut gaudir d’aquest fenomen.

Com que no us puc deixar cap foto d’aquest eclipsi, aprofito per deixar una foto feta el divendres 18 de gener. Feia un fred intens, i la Lluna tenia un impressionant halo que l’envoltava. Era molt gran, calculo que de més de 40 graus de diàmetre. La foto no li fa justícia… Està feta amb Canon 600D a ISO 200 i f/4.5 amb un objectiu a 10 mm. L’exposició va ser de 20 segons, i de fet, es pot apreciar que hi ha estels a la foto, per exemple, la constel·lació d’Orió a la part de baix de l’halo. Les tres maries creuen l’halo lunar i deixen mitja constel·lació d’Orió a dins i mitja a fora del cercle. Si amplieu la foto i  busqueu amb atenció veureu les Pleiades, les Hiades i alguna constel·lació.

 

Deixa un comentari