Cometa C/2020 F3 Neowise. Recull d’algunes fotos i experiències dels nostres socis!

Els aficionats de l’Agrupació Astronòmica de Manresa, estem d’enhorabona. Per fi hem pogut gaudir d’un cometa brillant! Ha estat el millor cometa des del Hale-Bopp (1997), tot i que cal tenir en compte, que no era ni de bon tros tan espectacular. Des de cels contaminats ja es veia a ull nu i amb prismàtics, si sabíem exactament a on havíem de mirar! Els que hem tingut la sort d’allunyar-nos de les llums de la ciutat, hem vist un bon espectacle. Amb telescopi des de cel fosc es veia en color!!!

Tenim un bon recull de fotos i experiències personals dels nostres socis i sòcies, i hem volgut compartir-los en aquest blog. Els nostres socis/es ens comenten que han vist el cometa des de Manresa, Sant Fruitós de Bages, Castelladral, el Montcau, Castelltallat, l’Ermita de Santa Magdalena (a la carretera de Talamanca), Moià, el Cim de la Creueta (1900 m.)… Molts de nosaltres hem mirat a ull nu i  amb prismàtics, i alguns amb telescopis. També hem fet fotos amb càmera i trípode fotogràfic sense seguiment; amb trípode fotogràfic i seguiment, amb telescopis…

Si voleu saber-ne més del cometa o si encara es podrà fotografiar unes setmanes més, no us perdeu l’article que sortirà al proper Butlletí!

Tot seguit us deixem un recull d’algunes de les fotos que hem pogut fer aquests dies. Com que n’hi ha moltes, només hem publicat un petit resum.

Esperem que us agradi. 

En Josep Lluís Galindo ens ha passat aquesta magnifica foto del cometa vist entre palmeres. Està feta la matinada del 12 de juliol. És una suma de 10 imatges de 4 segons amb Canon 600D.

 

Fotografia de Josep Lluís Galindo. És el resultat de sumar 41 imatges fetes amb telescopi refractor. Resultat impressionant!

Foto del Marià Solé feta des de Castelltallat. És del dia 18 de juliol, quan el cometa ja es veia al vespre. Suma de 53 imatges de 15 segons. Sony a7S i refractor apocromàtic 80/480 mm.

 

 

Foto feta des del Montcau per l'Unai Canudas.

 

Foto al cometa i a la ISS feta des del Montcau per Unai Canudas el dia 25 de juliol. La foto és la suma de 12 imatges de 8 segons cadascuna fetes amb un objectiu de 18 mm i Canon 1300D.

 

Foto del Josep Monsó feta el dia 18 de juliol des de Castelladral. Objectiu a 18 mm. És una suma de 5 imatges de 15 i 30 segons d'exposició.

 

Foto del Josep Monsó. Foto del cometa feta des de Manresa amb un objectiu a 135 mm. Canon 400D, trípode fotogràfic i seguiment amb Vixen Polarie.

 

Foto de Núria Camps feta des de Sant Fruitós de Bages. Suma de 12 imatges de 10 segons d'exposició cadascuna. Trípode fotogràfic, sense seguiment. Canon 6D i objectiu a 28 mm.

 

Foto de Núria Camps feta des de Sant Fruitós de Bages. En aquest cas, es tractava de fer fotos del nucli del cometa a molt augment i amb poc temps d'exposició. La imatge que veieu és la suma de 28 imatges de 15 segons d'exposició feta amb Canon 6D i telescopi Newton de 200 mm. Es poden veure perfectament les estructures de la cua de gas (blava). Val a dir que la contaminació llumínica era força molesta, però per sort el cometa és prou brillant.

Deixa un comentari