Nova al Perseu

El dia 25 d’aquest mes es va anunciar que s’havia descobert una nova brillant a la constelació de Perseu, jo per la meva part no ho vaig saber fin ahir, i pocs minuts després ja era fora amb la camera mirant a veure si sortia alguna cosa, i avui l’he processat i sembla que com a mínim es veu:

Imatge de N Per 2020, notablement brillant actualment, però amb la lluna molt a prop cosa que em va obligar a fer servir temps d'exposició molt curts, es pot veure encerclada en vermell. Apilat de 81 imatges de 2s, ISO 6400 i objectiu de 55mm.

h

Retall de la imatge anterior on es pot apreciar molt més bé la nova (en detriment de la qualitat de l'imatge). Per comparació, immediatament a la dreta-abaix es pot veure un estel que és de magnitud 9'2.

2 thoughts on “Nova al Perseu

  1. No sabia que hi hagués una nova a Perseu! En qualsevol cas et felicito, ja que entre la Lluna i que la constel·lació encara no està molt alta, és difícil d’aconseguir aquesta foto. Molt bona identificació!

    • Gràcies, tot i que també val a dir que la supernova en si ja era molt brillant (relativament) rondava per la 9 crec recordar, de totes maneres vaig tenir sort de tenir-ne notícia quan brillava més.

Deixa un comentari